2009-04-02

tvmonster, och jag är väl lite händigare än er helt enkelt

Jag blir ganska less på alla fyrkantiga svenssons som anser tv:n som helig, program som spikas in i schemat och soffan som alltid hålls puffad och redo inför en hel tvkväll. Har ett jättetydligt minne från när jag var liten och det var barnkalas hemma hos mig, a bunch of little girls som kom och åt tårta. Min familj har alltid haft kabel tv ALLTID och det hade inte alla andra, de nötte svt och tv4 som om att det inte fanns någon morgondag. Iaf så ville jag då leka och hitta på något, gå ut och leka i vårvädret med alla tjejjerna, men när de fick syn på våran svarta fyrkantiga klump som visade barnkanaler de aldrig sett förut blev de som paralyserade, de svarade inte längre på tilltal och det gick absolut inte att slita flickorna från tv-rutan. Och så fortsatte barnkalaset, tårtan åts knäpptyst framför de utlänska barnkanalerna. Jag gick in till köket och letade reda på fina ballonger att blåsa upp istället.

De kanske är de flickorna som idag är en del av de tvgalna svenssonfolket, de missar inte ett enda let´s dance fucking skit och nu när satelit finns i allas hem är det så gott som kört. Jag förstår fortfarande inte varför tv:n passar ungarna och roar de äldre, tv är så förbannat jävla tråkigt. Det finns en andledning till varför jag inte uppdaterat kanalutbudet då Sverige övergick från antenn. Ser jag på tv blir det dokumentär eller möjligen någon gammal rulle som går på tv1000 hemma hos mamma och pappa. Och nej jag är inte en av er alla som skjuter sig själv då ni missat ett avsnitt av Du Är Vad Du Äter.

Den första VHS filmen jag fick var lejonkungen, så mycket har jag brytt mig om att tillbringa arslet i soffan, men nu gillar jag film och serier och idag finns webben. När jag var liten satt jag på knä i gruset med händerna kupade i luften i väntan på att få hålla i muttrarna från däcken då pappa skulle överföra sommardäck på bilarna. Och skitglad blev jag då det var jag som fick röra om med en pinne i målarfärgen som skulle upp i taket hemma hos oss, jag var så road av att få lysa med ficklmapa då pappa skruvade bankande på svåråtkomliga ställen på diverse föremål. Och när pappa var till sjöss, ja då var det jag som slet fram plankorna och sågen och byggde flottar och fågelhålkar, för jag hade ju lärt mig av den bästa såklart.

2 kommentarer:

esther linnea sa...

åh dina föräldrar verkar så himla fina :*

ronny sa...

ahw <3 de är två helt egna original. Men de kan också vara pinsamma.